Vietnam: Vader vraagt hulp internetburgers bij zoektocht naar vermiste dochter

Nguyen Minh Chau uit Vietnam heeft zijn toen vijfjarige dochter Nguyen Truong An 15 jaar geleden voor het laatst gezien. Hij heeft in diverse steden zoals Ho Chi Minhstad, de provincie Binh Duong en zelfs in het naburige Laos naar zijn dochter gezocht. Hij deed een vruchteloze oproep via een nationale TV-zender en de radio. Nu roept [en] de wanhopige vader de hulp in van internetburgers bij de al zo lang durende zoektocht naar zijn dochter.

Volgens Chau, die in de Mekong Delta woont in de provincie  Tien Giang, verdween zijn dochter op 10 december 1995. Chaus dochter en zijn nichtje Diem My werden voor het laatst gezien toen zij in het huis van de buren aan het spelen waren. Beide kinderen waren destijds vijf jaar oud.

Vorige maand bouwde Chau samen met een familielid een website om aanwijzingen en informatie te verzamelen over zijn vermiste dochter. Hieronder vind je de toelichting [vi-en] die hij op de site geeft:

Con tôi sinh năm 1990, bị bắt cóc từ cuối năm 1995 ngay tại quê nhà ở Tiền Giang. Bé và một bé gái khác cũng gần bằng tuổi tên Diễm My mất tích vào một buổi chiều cuối năm đó. Gia đình tôi tìm kiếm con tôi bao năm nay cùng với sự giúp đỡ của cơ quan báo, đài, công an nhưng vẫn bặt vô âm tín. Giờ tôi đành gửi gắm chút hy vọng mong manh qua trang web này.

Mijn dochter is in 1990 geboren. Zij werd eind 1995 ontvoerd en is nog altijd niet terecht. Zij verdween eind 1995 op dezelfde avond als een evenoud meisje. Tot op heden zoeken wij haar al 15 jaar tevergeefs met behulp van veel mensen, de krant en de politie. Nu hoop ik dat deze website ons verder brengt…

Chau is blij met elke aanwijzing die hij van internetburgers krijgt:

Chúng tôi xin chân thành cảm ơn mọi thông tin về con gái chúng tôi!

Wij stellen alle informatie over mijn dochter zeer op prijs

nguyenminhchau.com

Er werd in Vietnam goed gereageerd op de website en op Chaus vastberadenheid om zijn dochter te vinden. Tegen het einde van januari hadden bijna 100.000 mensen de website al bezocht. Chau ontving ook al duizenden telefonische steunbetuigingen.

Hij hoopt dat de online gemeenschap hem kan helpen. Hij gaf deze wens te kennen tijdens een interview [en] met de Vietnam Bridge:

Mijn vrouw en ik houden heel veel van onze dochter en missen haar nog altijd. We weten niet of ze gelukkig is of niet. We hopen dat we met behulp van deze website onze dochter zullen vinden.

De schrijver benaderde Chau via het e-mailadres dat op zijn website staat. Hieronder staan de antwoorden die Chau gaf op de aan hem gestelde vragen:

Waarom heeft u deze website online gezet?
-> Ik denk dat de zoektocht naar mijn dochter via de website nguyenminhchau.com snel wereldwijd bekend wordt door de snelheid van het internet. Ik weet dat ze 15 jaar geleden verdween en ik hoop dat mijn dochter dit ook weet en weer naar huis komt.

Gelooft u dat u aanwijzingen via het internet krijgt die u verder helpen in uw zoekdochter naar uw vermiste dochter?
-> Ja, dat geloof ik zeker.

Heeft u al aanwijzingen over uw dochter gehad of heeft u al reacties gekregen via het internet?
-> Ik heb al heel veel reacties en tips ontvangen. Sommige waren heel nuttig voor de zoektocht naar mijn meisje.

Bent u tot dusver tevreden over het resultaat of over de reacties die u heeft gekregen sinds de website in de lucht is?
-> Ik ben blij met de hulp van al die mensen en van de kranten. Hun hulp stelt ons in staat om onze dochter te blijven zoeken.

Chau meldt dat hij door een Amerikaan is benaderd die heeft aangeboden de website nguyenminhchau.com te verbeteren en de informatie in nog drie andere talen op de website te zetten: Cambodjaans, Thais en Chinees. Een bedrijf dat goederen exporteert naar Cambodja is bereid om een foto van Chaus dochter op de verpakking van hun producten te drukken.

Je kunt Chau en zijn familie bereiken via het e-mailadres: truonghoangthai158@yahoo.com

Start een discussie

Auteurs graag inloggen »

Regels

  • Alle reacties worden beoordeeld door een moderator. Verzend je reactie maar één keer, anders kan deze als spam worden gemarkeerd.
  • Wees respectvol tegen elkaar. Reacties met hatelijke opmerkingen, obsceniteiten en persoonlijke aanvallen worden niet goedgekeurd.