Oman: Diëten, podcasts en hoger onderwijs

Omaanse bloggers zijn weer aan het bloggen geslagen en beginnen het nieuwe jaar met grote voornemens en plannen. Blogger ATGM [en – alle links] is een nieuw blog gestart om te schrijven over zijn extreme dieetprogramma, dat bestaat uit vier piepkleine maaltijden per dag en heel veel water drinken. ATGM is er zich echter van bewust dat hij dit dieet niet voor de rest van zijn leven kan volhouden en hij kijkt naar opties voor een gezondere levensstijl:

Wat ik heb geleerd en me heb gerealiseerd op basis van alle informatie die ik ben tegengekomen over diëten en gezond eten, is dat alles draait om je eetgewoonten. Als je het aantal eetmomenten over de dag verdeelt, kleinere porties eet en voldoende water drinkt, dan zou je in staat moeten zijn om je gewicht constant te houden, in vorm te blijven en vooral om een gezond eetpatroon aan te houden.

Op zijn blog kun je meer lezen over zijn dieetvorderingen.

Nieuw in de Omaanse blogosfeer dit jaar is de lancering van een satirische podcast onder de naam T-Junction. In de korte audioafleveringen wordt op komische wijze het laatste nieuws uit de plaatselijke krant besproken. De show wordt gemaakt door Mohammed Al Tamami en Abdulla Ali. Je kunt meer over hen lezen op BeInOman.com en op hun Facebook-pagina. Hieronder staat de meest recente aflevering:

Undercover Dragon van Muscat Confidential richtte zich op een serieuzer onderwerp en interviewde onlangs de COO van de Michigan State University in Dubai om naar zijn mening te vragen over het systeem van hoger onderwijs in Oman. Uit het interview valt op te maken dat het Omaanse onderwijssysteem slecht is als gevolg van toenemend plagiaat, het ongeschikte beoordelingssysteem en een cultuur waarin iedereen gewoon slaagt. In het interview worden suggesties genoemd om het systeem te verbeteren, zoals het introduceren van een accredatiesysteem en het publiceren van gegevens over inzetbaarheid en salarissen van afgestudeerden zodat hogescholen kunnen worden vergeleken en ze gedwongen worden met elkaar te concurreren. Je kunt het volledige interview lezen op Muscat Confidential.

Start een discussie

Auteurs graag inloggen »

Regels

  • Alle reacties worden beoordeeld door een moderator. Verzend je reactie maar één keer, anders kan deze als spam worden gemarkeerd.
  • Wees respectvol tegen elkaar. Reacties met hatelijke opmerkingen, obsceniteiten en persoonlijke aanvallen worden niet goedgekeurd.