Myanmar (Birma): Weer websites geblokkeerd, waaronder Global Voices

Bagan ISP, een van de twee internetproviders van MPT (Myanmar Post and Telecommunication), heeft weer meer websites geblokkeerd, waaronder blogs met een eigen domeinnaam.

Schermafbeelding van Global Voices, geblokkeerd in Myanmar

Schermafbeelding van Global Voices, geblokkeerd in Myanmar

Nieuw toegevoegd aan de lijst met geblokkeerde sites zijn onder andere Twitter, WordPress (en alle blogs met een subdomein) en Global Voices [en].

Htoo Tayzar [my], een van de bloggers met een eigen domein, schreef:

Dit is trouwens niet de eerste keer (dat mijn website is geblokkeerd). Sinds 2007 blokkeert Bagan (MTP) de hele site blogspot.com. Ik was toen een blog aan het schrijven en toen ik de pagina ververste, zag ik pas dat de site was geblokkeerd. MPT was toen nog toegankelijk. Dus ging ik naar een internetcafé dat gebruikmaakt van een verbinding van MPT. Dat duurde niet lang. Na ongeveer 2 weken had ook MPT Blogspot geblokkeerd. Daarna heb ik mijn eigen domein gekocht.

Htoo Tayzar schreef dat zijn domein begin 2009 werd geblokkeerd, dus stuurde hij de internetprovider een verzoek om het weer toegankelijk te maken. Na ongeveer 2 dagen was zijn website, plus de 5 andere websites die hij in zijn e-mail had genoemd, weer toegankelijk. Vandaag is zijn website voor de tweede keer geblokkeerd. De site is alleen geblokkeerd via Bagan, maar niet via MPT.

De internetproviders blokkeren Blogspot en de bijbehorende subdomeinen sinds 2007 en daarom hebben sommige bloggers die Blogspot gebruikten hun eigen domein gekocht, zodat hun lezers hen kunnen blijven volgen.

Nyi Lynn Seck [my], een van de bloggers die een eigen domein heeft gekocht, schreef:

Mijn excuses. Mijn blog is nu geblokkeerd door Bagan ISP. Ik heb met mijn eigen geld mijn eigen domein gekocht en het blog hiernaar verwezen, zodat lezers mijn site eenvoudig konden blijven lezen toen ze (ISP) Blogspot en WordPress blokkeerden. Ik kan nu verder niets meer doen. Maar ik schrijf al in mijn blog sinds 2005 en ik blijf hier schrijven. Het maakt niet uit hoe blogs worden geblokkeerd, want er is een Mail-to-Blogger-systeem waarmee ik de artikels vanaf elk adres kan e-mailen, dus ik blijf schrijven in mijn blog. Ik waardeer mijn leven als blogger en voor elk artikel dat ik heb geschreven, heb ik veel tijd gestoken in het opschrijven van mijn ervaringen.

Momenteel zijn er twee internetproviders: Bagan ISP (Myanmar Teleport) en MPT ISP. Sommige websites die door Bagan ISP zijn geblokkeerd, zijn nog niet door MPT ISP geblokkeerd, en vice versa.

Start een discussie

Auteurs graag inloggen »

Regels

  • Alle reacties worden beoordeeld door een moderator. Verzend je reactie maar één keer, anders kan deze als spam worden gemarkeerd.
  • Wees respectvol tegen elkaar. Reacties met hatelijke opmerkingen, obsceniteiten en persoonlijke aanvallen worden niet goedgekeurd.