Global Voices heeft jouw hulp nodig!

gv_bdayBeste lezer van Global Voices,

Wij vragen je hierbij om ons werk in 2010 te steunen met een financiële bijdrage.

Als je de activiteiten hebt gevolgd op de websites van Global Voices [en – alle links], Global Voices Advocacy en Rising Voices, of op één van de 17 actieve websites met vertalingen, heb je zelf kunnen ervaren hoe ongelooflijk veel energie de burgerjournalitiek daar insteekt en hoe vaak zij hun visie op gebeurtenissen in de hele wereld met je delen. Onze gevarieerde en groeiende groep van 350 schrijvers en vertalers is afkomstig uit alle delen van de wereld en geeft een wereldwijd publiek een betrouwbaar overzicht van plaatselijke gebeurtenissen. Zij biedt je een kijkje in andere culturen en helpt lezers om onbekende culturen en gebeurtenissen beter te begrijpen.

Voor ons was 2009 een goed jaar. We hebben innovatieve, nieuwe projecten gelanceerd die de grenzen van de burgerjournalistiek opzoeken, zoals ons initiatief om de uitwisseling van vertalingen te onderzoeken (Translation Exchange); ons online platform ter bevordering van de vrijheid van meningsuiting, Threatened Voices; en RuNet Echo, ons Russisch blogosfeerproject. We zijn in samenwerking met Google kortgeleden gestart met een nieuw onderzoeksproject, het Transparency and Technology Network, en er is een nieuwe prijs voor vrijheid van meningsuiting op het wereldwijde web in het leven geroepen onder de naam Breaking Borders. Wij hebben ons dit jaar ook bezig gehouden met het ontwikkelen van alternatieve bronnen van inkomsten, waarbij we de deskundigheid van onze hele groep ten volle benutten om de visie van burgers toe te voegen aan het aanbod van organisaties als UNFPA (United Nations Population Fund) en IDRC (International Development Research Centre).

Leden van Global Voices in 2008 tijdens de bijeenkomst in Boedapest. Foto door mentalacrobatics.

Leden van Global Voices in 2008 tijdens de bijeenkomst in Boedapest. Foto door mentalacrobatics.

We bestaan nu vijf jaar en het doet ons goed om artikelen te lezen van onze oprichters en donateurs waarin zij schrijven wat het voor hen betekent om deel uit te maken van onze groep. “Global Voices is. . . de plek waar ik heen wil als ik behoefte heb aan het zien van licht aan het eind van de tunnel, de reden om niet te wanhopen als de mensheid haar roerige reis ratelend vervolgt,” schrijft onze medewerker uit Madagaskar, Lova Rakotomala, die dit jaar veel tijd heeft besteed aan het schrijven over het tumult in zijn vaderland. “Want ondanks de ernst van de situatie daar zie je hoe mensen hun leven vormgeven. Je ziet dat mensen proberen anderen deelgenoot te maken van de gebeurtenissen in hun leven. Ze zeggen dat je geen medelijden met hen moet hebben, maar hen moet ondersteunen en dan niet uit een morele verplichting, maar uit vriendschap. Ze vragen niet om hulp, maar zoeken naar een oplossing waarbij  jij hen misschien kunt helpen omdat ook jij je portie in het leven wel hebt gehad.”

Lova Rakotomala presenting at Barcamp Madagascar in July 2009. Image by <a href=

Lova Rakotomala tijdens een presentatie in Barcamp, Madagaskar in juli 2009. Foto door rl_lita.

Gelukkig krijgen we financiële hulp van verschillende gulle donateurs, waarvan sommige ons ook in 2010 zullen blijven steunen. Toch hebben we ook de steun nodig van onze lezers als we van Global Voices een succes willen maken. Onze projecten komen met heel veel vrijwilligers tot stand maar we hebben ondersteuning nodig voor onze redactionele structuur, onze ontwikkeling en het ondersteunen van ons werk in het kader van de bevordering van de vrijheid van meningsuiting, en van onze technische infrastructuur – en we hebben ook ondersteuning nodig voor toekomstige ontwikkelingen en vernieuwingen.

Met uw bijdrage aan Global Voices wordt het mogelijk om nog meer stemmen en meningen uit allerlei plaatsen op de wereld te laten horen, met nog meer diversiteit aan informatie voor iedereen. In een tijd waarin redacties moeten inkrimpen en buitenlandse persbureaus hun deuren moeten sluiten, blijkt burgerjournalistiek van wezenlijk belang voor de kwaliteit van de verslaggeving in de hele wereld.

Wij verzoeken u om een vrijwillige bijdrage. $25, $50, $100 – ieder bedrag dat u ons kunt schenken, helpt ons op weg naar een duurzamer organisatie.

U kunt uw bijdrage via PayPal overmaken door op onderstaande knop te klikken:

of door middel van de digitale kiosk van Media Development Loan Fund. Mocht u vragen hebben, kijk dan op de pagina Doneren of stuur een e-mail naar georgiap op Globalvoicesonline.org.

Bedankt voor een geweldig 2009 en wij wensen u een vrolijk en vredig 2010.

- Georgia Popplewell en Ivan Sigal

Start een discussie

Auteurs graag inloggen »

Regels

  • Alle reacties worden beoordeeld door een moderator. Verzend je reactie maar één keer, anders kan deze als spam worden gemarkeerd.
  • Wees respectvol tegen elkaar. Reacties met hatelijke opmerkingen, obsceniteiten en persoonlijke aanvallen worden niet goedgekeurd.