Video: Jongeren in de hele wereld laten in 60 seconden hun stem horen

TheOneMinutesJr Logo

OneMinutesJr Logo

Door het project OneMinutesJr [en] krijgen jongeren in de leeftijd van 12 tot 20 jaar in alle uithoeken van de wereld de kans zich te laten horen, hun mening te geven en zich audiovisuele vaardigheden eigen te maken die hen in staat stellen om in 60 seconden hun stem te laten horen tot ver buiten de landsgrenzen en niet gehinderd door afstand en taalbarrières.

Het project OneMinutesJr is tot stand gekomen door de gezamenlijke inspanningen van de Europese Culturele Stichting [nl], de Stichting One Minutes Jr [en], Unicef [en] en andere organisaties. Op de website zijn heel veel video's van een minuut te vinden die in de afgelopen jaren door jongeren uit allerlei landen werden ingezonden. Sommige video's zijn door individuele jongeren ingestuurd, andere zijn het resultaat van workshops [en] waar jongeren leren schrijven en filmen en hoe zij hun ideeën kunnen uitwerken.

Deze korte filmpjes laten zien wat jongeren – met allemaal hun eigen achtergrond – bezig houdt en wat hun ideeën en dromen zijn. Zij geven ons op die manier een kijkje in de keuken van hun dagelijks leven. Zo maakte Ludmila Kierczak [en] uit Polen een video waarin ze laat zien wie zij is. Klik op de foto hieronder als je doorgelinkt wilt worden naar de website OneMinutesJr.

Who am I by Ludmila

In Bangladesh illustreert Mobasshera Tarannum Adiba in haar video een paar artikelen uit Het Verdrag inzake de Rechten van het Kind [nl]. In het filmpje Ik wil vrijheid [bn, en] gaat over artikel 12, waarin wordt geregeld dat kinderen om hun mening moet worden gevraagd en dat er naar hen  moet worden geluisterd, en over artikel 16, waarin het recht op privacy van kinderen wordt vastgelegd.

Tuvdenjamts (Tuvden) Altankhyag [en] uit Mongolië illustreert het recht dat ieder kind heeft op zijn eigen cultuur:

In de video Bekentenissen van tienermeisje [en] laat Simone Tonge uit Antigua en Barbuda zien dat zij recht heeft op vrijheid van meningsuiting.

Ibrahim Ide uit Niger illustreert in het filmpje Met of zonder [fr,en] het recht van kinderen op een liefhebbende familie die hun rechten beschermt.

Als je meer video's wilt bekijken waarin jongeren in 60 seconden hun visie geven op de Rechten van het Kind, ga dan naar de website van het project TheOneMinutesJr.org of naar UNICEF One Minutes Jr. Channel op Youtube.

Start een discussie

Auteurs graag inloggen »

Regels

  • Alle reacties worden beoordeeld door een moderator. Verzend je reactie maar één keer, anders kan deze als spam worden gemarkeerd.
  • Wees respectvol tegen elkaar. Reacties met hatelijke opmerkingen, obsceniteiten en persoonlijke aanvallen worden niet goedgekeurd.