Auteur in de schijnwerpers: Eman AbdElRahman

Eman AbdElRahman [en – alle links], medewerkster van Global Voices Online, ook bekend onder de naam Lasto Adri, schrijft regelmatig artikelen over haar geboorteland Egypte. Maar ze werkt ook actief mee aan een project met de naam Kolena Laila, dat als volgt wordt beschreven op de website:

We are all Laila” (Wij zijn allemaal Laila) is een initiatief om elk jaar één dag vrijuit te spreken over de problemen waarmee onderdrukte vrouwen in de Arabische wereld te maken hebben. Op die dag publiceren bloggers artikelen met de titel “We are all Laila” om bewustzijn te creëren en om te praten over de problemen van vrouwen in Arabische maatschappijen.

Ze nam deel aan de Second Arab Bloggers Conference (Tweede conferentie voor Arabische bloggers) in Beiroet, Libanon, waar ze het project aan de groep presenteerde. In deze video vertelt ze meer over het project.

Start een discussie

Auteurs graag inloggen »

Regels

  • Alle reacties worden beoordeeld door een moderator. Verzend je reactie maar één keer, anders kan deze als spam worden gemarkeerd.
  • Wees respectvol tegen elkaar. Reacties met hatelijke opmerkingen, obsceniteiten en persoonlijke aanvallen worden niet goedgekeurd.