Jordanië: Video's voor sociale verandering!

De afgelopen paar jaar zijn er in Jordanië, mede door de grote vrijheid op internet, een aantal online sociale initiatieven ontstaan. Ikbis.com [ar], 7iber.com [en] en Watwet [ar] zijn slechts een paar voorbeelden van ideeën die zijn ontwikkeld door jonge Jordaniërs om betere en effectievere manieren te vinden om hun mening vrij en zonder beperkingen te kunnen uiten. Tussen al deze briljante initiatieven valt Aramram [ar] op vanwege het gebruik van de allernieuwste technologieën van de 21ste eeuw om een dialoog op gang te brengen over sociale, politieke en economische kwesties en milieukwesties die van belang zijn voor het Jordaanse volk.

In videoclips van drie tot vijf minuten besteedt Aramram aandacht aan verschillende fenomenen in Jordanië. Amahl Khouri [en] en ik [en] besloten Aramram te interviewen voor de tweede fase van het Young Leaders Visitors Program [en], dat later deze maand in Parijs wordt gehouden. We wilden vooral meer weten over het werk van Aramram op het gebied van de dialoog tussen de subculturen en de verschillende volken die in Jordanië wonen:

Naast hun werk in Jordanië, hoopt Aramram te kunnen uitbreiden en vergelijkbare projecten te kunnen opzetten in andere Arabische landen om jonge mensen aan te sporen het informatietijdperk te omarmen en het internet optimaal te gebruiken.

Start een discussie

Auteurs graag inloggen »

Regels

  • Alle reacties worden beoordeeld door een moderator. Verzend je reactie maar één keer, anders kan deze als spam worden gemarkeerd.
  • Wees respectvol tegen elkaar. Reacties met hatelijke opmerkingen, obsceniteiten en persoonlijke aanvallen worden niet goedgekeurd.