En het beste land van de wereld is…

Op 17 november heeft Lova Rakotomala [en – alle links] uit Madagascar een e-mail naar de interne mailinglist van Global Voices gestuurd waarin hij wees op een nieuwe lezersenquête van The Economist om het “beste land van de wereld” te nomineren. Hij stelde voor dat wij (bloggers en lezers van Global Voices) landen voordragen die normaalgesproken niet op dergelijke ranglijsten voorkomen. Terwijl The Economist al eenzijdig heeft besloten dat Somalië “het slechtste land ter wereld” is, lijkt er nog een levendige discussie gaande te zijn over welke landen er genomineerd zouden moeten worden als “het beste land”.

Toen dachten we: “The Economist weet niet alles!” Weinig van ons houden van een land vanwege de stabiliteit, rijkdom, wereldwijde bekendheid of andere parameters waar ze in dergelijke publicaties zo dol op zijn. Dus, beste lezers: nomineer hieronder [of onder het Engelse artikel – MT] welk land volgens jou het beste land is en waarom. Degene die met de beste reden komt (wat eenzijdig besloten zal worden door onze jury) wint een cd met Afrikaanse reggae van Putumayo. Ik stuur de cd persoonlijk op!

Start een discussie

Auteurs graag inloggen »

Regels

  • Alle reacties worden beoordeeld door een moderator. Verzend je reactie maar één keer, anders kan deze als spam worden gemarkeerd.
  • Wees respectvol tegen elkaar. Reacties met hatelijke opmerkingen, obsceniteiten en persoonlijke aanvallen worden niet goedgekeurd.