Video: Winnaars van VN-wedstrijd werden Burgerambassadeurs

In dit artikel presenteren we de 5 winnende video's van de VN-wedstrijd waarvoor deelnemers een video instuurden waarin ze vertelden wat ze tegen de wereldleiders zouden zeggen als ze de kans zouden krijgen. De 5 videobloggers mochten hun boodschap persoonlijk presenteren op de Dag van de Verenigde Naties in New York.

In een eerder artikel [en] kondigden we de videowedstrijd voor VN-Burgerambassadeurs aan waarvoor videobloggers een video moesten maken van wat ze tegen de wereldleiders zouden zeggen als ze de kans zouden krijgen. De winnaars zouden de gelegenheid krijgen om op de Dag van de Verenigde Naties op 23 oktober met Secretaris-Generaal Ban Ki Moon zelf te praten. De winnaars werden via YouTube gekozen en op de hoogte gesteld. Hier is de video-aankondiging op het United Nations Television-kanaal op YouTube:

Een van de winnaars was Emily Troutman uit de Verenigde Staten, over wie we onlangs een artikel schreven [en] naar aanleiding van haar video Congo Matters. In haar reactie op de VN-video zei ze dat de wereldleiders niet moeten vergeten dat ze verantwoordelijk zijn voor meer dan 6 miljard andere mensen, voor elke individuele persoon:

Ook Jeremy Walker uit Canada behoorde tot de winnaars. Hij vroeg de VN om te bewijzen dat ze nog steeds in staat zijn om te helpen mondiale problemen op te lossen, om weer hoop te geven aan degenen die nog steeds willen geloven dat de wereld kan veranderen:

Breno Coelho uit Brazilië uploadde een video waarin hij antwoord geeft op de vraag wat er moet worden gedaan om deze wereld beter en veiliger te maken. De vraag wordt door heel veel verschillende mensen beantwoord, die allemaal hun eigen oplossing geven: meer liefde, minder hebzucht, minder haat:

Maricarmen Ortega uit Mexico maakte ook een video met de stemmen van veel verschillende mensen, dit keer in verschillende talen:

Kirsty Matthews uit Canada had een korte boodschap waarin ze meteen ter zake kwam: wat is er nodig voor gelijkheid, duurzaamheid en gerechtigheid voor iedereen:

United Nations Television uploadde een video van de 5 Burgerambassadeurs in New York op de Dag van de Verenigde Naties:

Allemaal gefeliciteerd!

Start een discussie

Auteurs graag inloggen »

Regels

  • Alle reacties worden beoordeeld door een moderator. Verzend je reactie maar één keer, anders kan deze als spam worden gemarkeerd.
  • Wees respectvol tegen elkaar. Reacties met hatelijke opmerkingen, obsceniteiten en persoonlijke aanvallen worden niet goedgekeurd.