Togo schaft doodstraf af

Het parlement van Togo heeft op dinsdag 23 juni met een stemming besloten om voor alle strafbare feiten de doodstraf af te schaffen [en]. Togo is daarmee het 15de lid van de Afrikaanse Unie dat de doodstraf heeft afgeschaft.

Hoewel nog in 2003 veroordelingen tot de doodstraf werden uitgesproken, is in Togo sinds 1978 geen doodstraf meer voltrokken.

Ephrem L bericht op togosite.com [fr]

Le Togo vient d'inscrire son nom dans le livre d'or des pays ayant aboli “la peine de mort” dans leur législation pénale. La solennité, l'enthousiasme et l'unanimité qui a entouré ce vote nous fait penser que les togolais peuvent ensemble faire de grandes choses pourvu que la volonté y est. Ce fut une victoire collective hier au parlement.

Togo is hiermee opgenomen in het gouden boek van landen die de doodstraf uit hun Wetboek van Strafrecht hebben geschrapt. De plechtige sfeer, het enthousiasme en de eensgezindheid waarmee deze stemming heeft plaatsgevonden doet ons denken dat de bevolking van Togo, als de wil daar is, tot grote dingen in staat is. Het was een collectieve overwinning gisteren in het parlement.

Une question non moins importante aussi et qui est celle de l'IMPUNITE doit également faire l'objet d'une attention particulière. Elle doit être combattue sans concession pour le triomphe des droits de l'homme et des libertés individuelles et collectives. C'est à ce prix que la réconciliation sera possible.

Niet minder belangrijk is de kwestie van straffeloosheid waar speciale aandacht aan moet worden besteed. Zonder enige terughoudendheid moet dit verschijnsel worden bestreden zodat de rechten van de mens en die van de individuele en collectieve vrijheden kunnen triomferen. Dit is de prijs die moet worden betaald om de verzoening mogelijk te maken.

Een lezer schrijft op LePost.fr [fr]:

Merci Animariio….Le TOGO…bravo…………………..bon et bien Monsieur OBAMA,
à vous !!!!

Bedankt Animariio…bravo Togo……………….meneer Obama het is nu de beurt aan u !!!!

Start een discussie

Auteurs graag inloggen »

Regels

  • Alle reacties worden beoordeeld door een moderator. Verzend je reactie maar één keer, anders kan deze als spam worden gemarkeerd.
  • Wees respectvol tegen elkaar. Reacties met hatelijke opmerkingen, obsceniteiten en persoonlijke aanvallen worden niet goedgekeurd.