Global Voices Advocacy wint blogwedstrijd van Zemanta

80x80_bloggingforacauseGlobal Voices Advocacy [en – alle links] heeft vandaag de eerste prijs gewonnen in de wedstrijd Blogging for a Cause (Bloggen voor een goed doel) van Zemanta. Meer dan 60 verschillende websites waren genomineerd en de vijf sites die de meeste stemmen kregen van bloggers hebben elk $1200 [€850] gewonnen. Bedankt voor alle steun!!

De andere vier winnaars waren Goods for Good, iSurvive, Wokai en Yoga Bear.

Global Voices AdvocacyVoor het geval je het nog niet wist: Global Voices Advocacy is een project van Global Voices dat tot doel heeft een wereldwijd netwerk van bloggers en online activisten op te bouwen om censuur te bestrijden. Het project wordt geleid door Sami ben Gharbia, een Tunesische blogger en pleitbezorger van vrije meningsuiting.

Zemanta is een gave nieuwe toepassing voor blogging en social media die je kunt downloaden als Firefox-extension. Het werkt ook in Gmail!

Hieronder volgen een paar voorbeelden van de geweldige dingen die mensen in hun steunbetuiging aan Global Voices Advocacy schreven.

Op Sacred Beginnings schrijft een blogger met het pseudoniem Moonstar Silverwolf:

Ik sta volledig achter wat ze doen en ik hoop dat ze met succes aan het licht kunnen blijven brengen hoeveel censuur er in de wereld is en hoe snel het echt erg kan worden. Ik steun ook hun hulpmiddelen zoals handleidingen en steun voor anoniem bloggen zodat de vrijheid van meningsuiting in de online wereld niet net zo wordt onderdrukt als in de echte wereld mogelijk is. Er zijn veel landen en groepen die de vrijheid van meningsuiting de kop zullen indrukken wanneer ze maar kunnen; het is onze taak om mensen te helpen die hun stem moeten laten horen en hen de gelegenheid te geven om dit zonder angst te doen.

Aparna Ray stemt in de vorm van een Newsmerick:

Today, I would just like to pause
And blog for my favorite cause
The project “Advox”
Is brilliant, it rocks!
It's work deserves heartfelt applause!

Vandaag schrijf ik een lofspraak
Over mijn favoriete goede zaak
“Advox” heet het project
Het is briljant, het is te gek!
Een oprecht applaus voor hun nobele taak!

Op het weblog Media Re:Public schrijft Persephone Miel:

Volledige bekentenis: ik ben bevriend met veel van de mensen die Global Voices maken tot wat het is en ik schrijf dit vandaag in reactie op een interessante uitdaging waarmee ik Global Voices aan wat extra geld kan helpen. Maar ik doe het niet om mijn vrienden te helpen, ik doe het omdat ik weet hoe hard ze werken, hoeveel verbazingwekkende nieuwe projecten ze zouden willen opstarten en hoe belangrijk ze zijn voor het opbouwen van de grensoverschrijdende contacten die we allemaal nodig hebben om wereldburgers te worden.

Iedereen nogmaals hartelijk bedankt voor de warme steunbetuigingen. Donaties zijn altijd welkom, maar jullie vriendschap is ons het meeste waard!

Start een discussie

Auteurs graag inloggen »

Regels

  • Alle reacties worden beoordeeld door een moderator. Verzend je reactie maar één keer, anders kan deze als spam worden gemarkeerd.
  • Wees respectvol tegen elkaar. Reacties met hatelijke opmerkingen, obsceniteiten en persoonlijke aanvallen worden niet goedgekeurd.