Armenië-Azerbeidzjan: Politiek Songfestival

Nadat op het Eurovisie Songfestival in Moskou de stemlijnen waren geopend, meldde bartlemot op Twitter dat het telefoonnummer om voor de Armeense inzending te stemmen in Azerbeidzjan werd gecensureerd [en]. In een tweede tweet zegt dezelfde gebruiker dat de plek onderin het scherm waar het telefoonnummer hoorde te staan, leeg was [en]. Armenië had zijn eigen actie: volgens Twitter toonde de Armeense presentatrice opzettelijk tot drie keer toe een foto van een beeld in het omstreden gebied Nagorno Karabach [en], met als doel om de kijkers in Azerbeidzjan op de kast te jagen [en]. Het Songfestival staat bekend om de politieke ondertoon, maar aangezien de twee landen zich sinds het staakt-het-vuren van mei 1994 in een patstelling bevinden in hun pogingen om het langdurige conflict over Nagorno Karabach op te lossen, vreesden sommigen het ergste toen beide landen vandaag als populaire onderwerpen opdoken op Twitter [en].

2 reacties

  • SONA

    Of azerbeidjan het nou wil of niet het monument is van de ARMEENES en blijft van ARMEENERS. Bovendien is het genaakt door een ARMEENSER. azarbeidjan moet gewoon rustig op zijn plek blijven, want dit heeft niks met politiek t emaken.

  • ;)

    je hebt helemaal gelijk sona :D

    armenie-4-live! (L)(K)

Discussieer mee

Auteurs graag inloggen »

Regels

  • Alle reacties worden beoordeeld door een moderator. Verzend je reactie maar één keer, anders kan deze als spam worden gemarkeerd.
  • Wees respectvol tegen elkaar. Reacties met hatelijke opmerkingen, obsceniteiten en persoonlijke aanvallen worden niet goedgekeurd.