Afrikaanse weblogs genomineerd voor de Bloggies 2009

De nominaties voor de Ninth Annual Weblog Awards: The 2009 Bloggies [en] werden op 1 januari bekendgemaakt en de verkiezing van de finalisten sloot op 19 januari. Volgens de website van de Awards [en] zijn de Bloggies de langstlopende weblogawards op internet en worden zowel de nominaties als de finalisten gekozen door de webloglezers. De winnaars krijgen een prijs van 2.009 dollarcent!

In de categorie Beste Afrikaanse Weblog zijn vijf weblogs genomineerd:

Being Brazen [en]: Dit is een weblog uit Zuid-Afrika. In het profiel van de blogger [en] staat:

Ik ben een eigenzinnige, dagdromende twintiger die gelooft in liefde, God, de macht van woorden, openstaan voor nieuwe ideeën en dat lachen waarschijnlijk het beste medicijn is. Ik hou niet van vliegen, te drukke plaatsen, in de rij staan en de meeste insecten. Ik struikel als ik naaldhakken draag. Ik schrijf om normaal te blijven.

Appfrica [en]: Een webportaal met het laatste nieuws over Afrikaanse innovatie, onderwijs en ondernemerschap op het gebied van technologie.

Glad To Be a Girl [en]: Een Zuid-Afrikaanse blogger uit Johannesburg.

Haar profiel [en]:

Waad door mijn waanzin en geniet van mijn genialiteit! Bescheidenheid druipt met emmers tegelijk van me af ;) Sarcasme is mijn favoriete wapen. Christenen, moslims & joden geloven maar in één God meer dan ik.

West Africa Wins Always: Dit is een weblog van Pauline [en], een journaliste die sinds 2003 in Ivoorkust woont.

En ten slotte Scarlett Lion [en]: Een journaliste die in Liberia woont.

In haar eigen woorden [en]:

Fotografe, schrijfster, verslaggeefster. Ik ga door het leven met het oog op het vastleggen van gebeurtenissen en geschiedenis. Eerst in Oeganda, nu in Liberia. Dit weblog bevat curiositeiten, cynisme en commentaar. En een paar foto's.

Er kan tot 2 februari worden gestemd en de winnaars worden in maart in Austin, Texas (VS), bekendgemaakt tijdens het South by Southwest Interactive Festival.

Start een discussie

Auteurs graag inloggen »

Regels

  • Alle reacties worden beoordeeld door een moderator. Verzend je reactie maar één keer, anders kan deze als spam worden gemarkeerd.
  • Wees respectvol tegen elkaar. Reacties met hatelijke opmerkingen, obsceniteiten en persoonlijke aanvallen worden niet goedgekeurd.